top of page

Hoe een succesvolle business, persoonlijke connectie hoog in de hanging basket heeft…

Op een drukke kruising met veel werkzaamheden rij ik de parallelweg op onderweg naar een netwerkbijeenkomst. Al zoekende rij ik een hoge, actieve graafmachine tegemoet die je met enig passen en meten net kan passeren. Onduidelijk is of de man op de graafmachine je ziet, waardoor ik me even afvraag of ik erlangs kan zonder schade op te lopen. Ik kan niet zien of de jongeman ernaast, direct communicatie heeft met de man in de graafmachine. Na de uitwisseling van een glimlach, waag ik dan toch maar een kansje om na enige minuten de graafmachine zonder kleerscheuren te passeren. Zo kom ik aan op mijn plaats van bestemming.

Er werd absoluut met zorg hard gewerkt aan de veiligheid bij de werkzaamheden, echter door het ontstaan van mijn vraag of ik er echt wel langs kon ervaarde ik het contrast in persoonlijke connectie extra sterk op mijn plaats van bestemming.

Hier heten een vriendelijk bord aan de straat, een keurig ingedeelde parkeerplaats en twee grote borden bij de ingang je letterlijk Welkom!

Eenmaal binnen lacht een professionele kwekerij met een enorme bloemenpracht me tegemoet. Een medewerker geeft me, ondanks vroeg arriveren, onmiddellijk een persoonlijke groet. Ze loopt met me mee naar een kleurrijk ingerichte zitplaats midden in de kas. Een met koffie en petit fours gedekte tafel wordt afgestijld door twee snorrende huispoezen. Het is een koude dag in de kas maar door het totale plaatje en de warme ontvangst van de eigenaren is dit snel verdwenen.

Ina van de netwerkorganisatie post nog even een mooie foto met haar fiets voor het entreebord. Zo weten nog arriverende deelnemers exact waar ze moeten zijn. Een prachtig verhaal volgt over de duurzame werkwijze; water wordt volledig hergebruikt, de ondergrond voor de kweekperken is gemaakt van vermalen oude gympies en de aangeschafte speciale plastic potten kun je jaarlijks omruilen. In een rondgang langs eigen gekweekt product krijg je een kijkje in de persoonlijke connectie tussen de vrouw en de man des huizes. Remon verteld trots hoe Silvia zorgt voor de “vrouwelijke touch” binnen het bedrijf want hij is naar eigen zeggen “een echte kweker”.

Overal helpen medewerkers, gedurende de rondgang, met persoonlijke connectie de klanten. Over en weer worden continue open vragen gesteld, oplossingen gezocht en passeert men zelfs met alle egard de bezoekers in de kas bij het schoonvegen van het gangpad. De jarenlange ervaring van Remon en Silvia in deze business is duidelijk tastbaar. Binnen het hele bedrijf ervaar je, hoe ze in connectie met; zichzelf, hun bedrijfsvisie en hun medewerkers echt keuzes hebben gemaakt. Zo zijn ze sinds 2016 onderdeel van Huyskweker en is er met een aantal zelfstandige kwekers een specifieke bloempot ontwikkeld voor een volle bloei zelfs bij een warme zomer. De volgende kas staat vol met deze diverse maten potten. In elke pot steeds een bordje met daarop o.a. mevrouw Roos, meneer Berendsen en familie Arends. Persoonlijke connectie betekend hier niet alleen een warm welkom, maar zelfs op bestelling je eigen pot jaarlijks weer in een mooie kleurencombinatie laten opkweken via de inplantservice. Pot Roos, Berendsen en Familie Arends staan in vol ornaat in de kas te wachten tot ze worden opgehaald. En als bij ons vertrek mevrouw Roos haar opgekweekte creatie staat af te rekenen vraagt de vrouw des huizes nog even hoe het met de oplossing voor de vraag bij haar vorige bezoek is afgelopen.

Silvia, Remon en hun medewerkers zijn gepassioneerd, professioneel en ook digitaal, jazeker! Maar ook daar weer ervaar je de persoonlijke connectie; op de homepage van www.kwekerijmoesentuin.nl heet Remon je met zijn stralende lach en bloemenpracht direct persoonlijk Welkom!

Zeker de moeite waard om even langs te gaan en deze persoonlijke kleurrijke connectie in al zijn pracht te beleven. #kwekerijmoesentuin, #opencoffeealphenaandenrijn, #persoonlijkeconnectie #artintro, #metenergieaanhetwerk, #businesscoach

36 views0 comments

Comments


bottom of page