top of page

"Out of office" Zelf Safari update...


Hallo allemaal,


Wat een bladeren heb ik de afgelopen week bijeen geveegd zeg en dat allemaal door een Zelf Safari! Na het bijeen vegen van het blad konden we afgelopen week steeds beter kijken naar de kern van mijn boom. Het lukte me eerst niet zo goed om me open te stellen tijdens de oefeningen. En je gelooft het niet, daardoor stuurde Saskia mij letterlijk en figuurlijk even het bos in, ha,ha! Nee echt, ik ben zelfs in m’n eigen boom geklommen en het was geweldig! Voelde me weer even zes jaar oud, onbezorgd en vrij…daarna ging het gelijk veel beter.


Ik heb onder andere ontdekt dat groei belangrijk voor me is. Hoe belangrijk is het dan om open te kunnen staan voor andere ideeën, werkwijzes en al het andere wat op je pad komt? Verandering en het uiterste uit jezelf halen komt er niet als je steeds hetzelfde pad volgt, dus momenteel zet ik letterlijk de deur op een kier en laat mezelf en al m’n vaste elementen even los. Gewoon ervaren wat op m’n pad komt. En jeetje, daarvoor heb je kwetsbaarheid nodig. Nee, geen zwakheid, maar krachtig en kwetsbaar open staan voor wat komen gaat en wat kwam was zo welkom!


Lieve van finance belde me vandaag en had gehoord over mijn Zelf Safari.

Ze wilde me even feliciteren met mijn stoere stap en vragen of ze me de komende periode ergens mee kan helpen.

Wauw, wat voelde dat lekker. Stiekem wilde ik in mijn vastgeroeste manier van doen altijd al dat mensen mij een keer zouden vragen of ze iets voor me kunnen betekenen. En wel nu is daar – na die deur op een kier gezet te hebben– ineens zomaar Lieve! Van haar had ik dat zeker niet gedacht. Ze vertelde mij in een mooi gesprek over de burn-out die ze heeft gehad, omdat ze niet eerder de stap naar hulp durfde te zetten en hoe bewegen haar toen enorm heeft geholpen. Ik heb haar verteld dat de actieve sessies met Saskia me enorm goed doen en dat ik best nog wat meer zou willen bewegen. We spreken af – Lieve woont namelijk heel dichtbij - dat we samen in de pauzes, lekker even een wandeling gaan maken. Samen dagelijks bewegen en misschien als dat nodig is zelfs even stoom afblazen. Opgelucht leg ik de telefoon neer en stuur snel Saskia nog even appje dat ik begrijp wat ze bedoelt met open staan en de deur op een kier zetten. Ik bedenk me dat ik voor de komende Zelf Safari alvast een mooi nieuwtje heb om te bespreken…


Anne-Linde

28 views0 comments

Comments


bottom of page